online marketing 101 Keresőoptimalizáló ügynökség Budapest

Mi a digitális marketing?

2020/09/25. - írta: SEOattila

Mi a digitális marketing?

Mik a digitális marketing tevékenységek?

Legyenek bármilyen újak is a digitális marketingek, már most rendkívül szerteágazó tevékenységeket értünk a fogalom alatt. Az ügyfélszerzés gyakorlata nagyon egyszerű. Jó terméket vagy szolgáltatást kell adni, olcsón, majd erről értesíteni kell az embereket. Az alább felsoroltak a legjobb gyakorlatok az ügyfelek megszerzéséhez - legyen bármely a csatorna, melyen keresztül ügyfeleket szeretne megszólítani. Mielőtt meghatároznánk az ügyfélszerzési folyamatok legjobb csatornáját, tudnunk kell, honnan kell kezdeni.

  • Tudja meg, mi a terméke vagy vállalkozása célcsoportja és ismerje meg annak viselkedését.
  • A legjobb felhasználói élményt nyújtsa az ügyfeleiknek a weboldalán és kommunikációjában.
  • Értékelje a leendő ügyfeleit, adjon nekik választ bármilyen kérés vagy érdeklődés esetén.

Hogyan tudja tehát a célcsoportját bevonzani? Mik azok a teendők, amikkel foglalkozni kell, ha online szeretné értékesíteni a cégét vagy termékét?

Tartalom marketing

A tartalom akkor jó, amikor ügyfeleket szerez. Ez a legjobb és legnépszerűbb módja annak, hogy egy cég nagy tömegeket érjen el. A vállalatok írják a blogokat (weboldalakat) és különbörő csatornákon osztják meg őket, hogy a legnagyobb popularitást érjék el vele. A Content Marketing segít az ügyfeleinek a termékének vagy szolgáltatásának megismerésében és megértésében. Ez egy olyan értéket teremt, amely minden ügyfél-megszerzési ciklus gerincét képezi.

A tartalommarketing egy releváns csatorna, amely a potenciális közönségét célozza meg, és egyidejűleg az értékteremtést is magában foglalja.

A tartalom maga bárhonnan jöhet - blogokról, útmutatókról, cikkekről, fórumokról, hírekről és frissítésekről, képekről, bannerekről, infografikáról, podcastokról, webinárokról, videókról vagy a mikroblogokról és közösségi oldalakról - csak a megfelelő célcsoport elé kell tenni.

Ez a legkifinomultabb digitális marketing, mert olyan információkat biztosít a leendő ügyfelek számára, amely ügyesen összekapcsolja azokat a dolgokat, amikre a vásárlók kiváncsiak, és közvetve magát a vállalkozást, amivel a cikkekben boncolt kérdésekre választ vagy megoldást kapnak. A weboldalaknak, mobilalkalmazásoknak és a tartalmi oldalaknak nagyszerűnek kell lenniük egy mobiltelefonon, lapon vagy más módon, hogy az leendő ügyfelek mindenhol el tudják olvasni azt.

Keresőmotor optimalizálás

Emberek milliói keresnek online tartalmakat, melyek során a szükséges termékekre vagy szolgáltatásokra releváns kulcsszavakat használnak, hogy megtalálják a legjobb választást a keresési lekérdezésükre. Biztosítania kell, hogy ezek a tartalmak optimalizáltak legyenek és a lehető legjobban működjenek együtt a keresőmotorokkal.

A SEO az első, és még mindig a legerőteljesebb része a digitális marketingnek, amely révén Ön organikus forgalmat kap a weboldalára és jobb eredményeket érhet el a Google, Yahoo, Bing és más keresőmotorokban.

Ha sok egyedi tartalmat hoz létre az ügyfélszerzés folyamatában, majd ezeket a tartalmakat megfelelően optimalizálja, akkor potenciális ügyfelek ezreit (vagy akár millióit) vonzhatja, akik releváns tartalmat keresnek. A keresőmotor optimalizálás egy olyan csatorna, amellyel önmagában lehet leadet és tényleges értékesítést elérni.

Google AdWords

Az AdWords a világ legnagyobb online hirdetési hálózata. Több millió online vállalkozás használja az AdWordsöt, hogy elérje az új ügyfeleket és növelje az értékesítéseit. A Google AdWordsben több féle hirdetést is fel lehet adni, amely forgalmat hoz bármilyen releváns kulcsszóra.

Az AdWords maga egy rendkívül hatékony hirdetési eszköz, a keresési hálózat a kattintásonként értékesíti a hirdetéseket. A keresés során ajánlatot kell tennie a vállalkozására releváns kulcsszavalra, a hirdetésé pedig megjelenik, ha valaki beírja ezeket a kulcsszavakat a keresőmotorba. Azonban, ahogy abbahagyja a fizetést, a hirdetése megszűnik, és nem lesznek megkeresései. Önmagában a Google AdWords tehát nem elegendő ahhoz, hogy egy önnfentartó online arculatot tudjon kiépíteni.

Közösségi média marketing

Gondoljon úgy a közösségi médiákra, mint a "szóbeszéd-marketing" modern eszköze. Az emberek a közösségi médiában márkákról beszélnek. Élmények megosztása és visszacsatolás. A szolgáltatása vagy üzlete közönsége folyamatosan jelen van a közösségi médiában, így könnyen célozhatja meg érdeklődésüket. A közösségi média csatornáknak - mint a Facebook vagy a Twitter - jelenleg több millió aktív felhasználó van, így a közösségi média ma a legrelevánsabb ügyfélszerzési csatorna.

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy expozíciót kapjunk, és közvetlenül kapcsolódjunk ügyfeleinkhez. A felhasználók közvetlenül tudnak kapcsolatot teremteni Önnel azon az eszközön, amit naponta használnak. Nem kell e-mailt írniuk, vagy telefonon megkeresni, elég ha csak "ráírnak" a vállalkozására. Ezekkel a felhasználókkal folyamatos kapcsolatot tud fenntartani, és visszajelzéseket kaphat - akár publikusan is - a vállalkozásáról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalismarketingtanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr4916214824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Keresőmarketing ügynökség, Chiptuning, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész, ielts felkészítő tanfolyam

keresőmarketing és chiptuning ielts vizsga felkészítő tanfolyam Budapesten székesfehérvári fogászat, fogorvos áruszállítás és költöztetés ausztriába

chiptuning és keresőmarketing ügynökség menedzserszűrés és foglalkozás egészégügyi vizsgálat

keresőmarketing, chiptuning Chiptuning, keresőmarketing ügynökség, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész

Használt autó, elektromos autó, gluténmentes étterem, pehelypárna és pehelypaplan

használt autó és elektromos autó használt autó, elektromos autó használt autó and elektromos autó használt autó gluténmentes étterem használt autó, elektromos pehelypárna és pehelypaplan elektromos autó és használt autó bp elektromos autó használt autóHasznált autó, elektromos