online marketing 101 Keresőoptimalizáló ügynökség Budapest

6 digitális marketing trend

2020/09/25. - írta: SEOattila

6 DIGITÁLIS MARKETING TREND

Minden üzleti ágban, de leginkább a szálloda- és vendéglátóiparban érdemes figyelemmel követni az aktuális marketingtrendeket. Már javában benne vagyunk a 2019-es évben, szeretnénk mutatni 6 digitális marketingtrendet, amik jelentős változást eredményezhetnek szállodánk értékesítési tevékenységében.

Fontos, hogy tisztában legyünk az adatok valódi értékével

Az adatok, amiket birtokolunk, soha ezelőtt nem voltak ilyen értékesek. A GDPR bevezetése méginkább megnövelte az adatok értékét, és lassan kezdünk rájönni arra, hogy sokkalinkább kiváltság, nem pedig jog, hogy vendégeink adataihoz hozzáférhessünk és használhassuk azokat.

Természetesen ezek az adatok több szempontból is hasznosak, egyre meghatározóbb szerepük van egy vendég élményének személyre szabásában, ezáltal emlékezetes tartózkodást teremtve, miközben maximális hozamot biztosít.

hírlevelet küldhetünk nekik.

A videok elterjedése és növekvő jelentősége

A vendégek ma már elvárják azt, hogy egy szálloda videon keresztül is be tudja mutatni sajátosságait. A vizuális megjelenítés ezen eszközét nem lehet eléggé hangsúlyozni, főleg a mai világban, amikor az összes idő, amit online töltünk, videok nézésével telik. Az Instagram hirdetések negyede video, és a Twitter felhasználók 82%-a előnyben részesíti a videokat a szöveges tartalommal szemben.

Az élő videok különösen nagy népszerűséggel bírnak a különböző közösségi média felületeken.

A digitális befolyás erősítése – az influencer marketing eszközével

Az erős hírnév-menedzsment továbbra is létfontosságú a szállodatulajdonosok számára.

Az influencer marketing, magyarul véleményvezér-, vagy befolyásoló marketing a marketing egy formája, amelyben a fókuszt a befolyásos emberekre helyezik, a megcélzott piac egésze helyett.

A reszponzív honlap már nem elég

2019 az első olyan év, amely nem az „okostelefon éve”, hanem az intelligens technológiák, és a mesterséges intelligencia (AI) kerül majd az érdeklődés középpontjába. Az okostelefon-használat azonban tovább növekszik és ezáltal nagyban befolyásolja az üzleti tevékenységet.

A Google bevezette az elsődlegesen mobilra vonatkozó indexelést és fokozott figyelmet fordít az okostelefonon megjelenítendő tartalmak minőségének javítására és sebességének gyorsítására.

A weboldalak kezelőinek és tulajdonosainak gondoskodniuk kell arról, hogy a mobilos verziók megfeleljenek a Google elvárásainak az indexelés kapcsán.

A folyamatos verseny, amelyben nem veszíthetünk…

Az online helyfoglalási portálok, mint a booking.com vagy a szallas.hu óriási előnyben vannak a szállodatulajdonosokkal szemben olyan szempontból, hogy sokesetben ezek a portálok a fejlettebb technológiát korábban és gyorsabban integrálták a vállalkozásaikba.

Ezek a portálok jellemzően nagyon kedvező áron kínálják a szálláshelyeket, ami egy árparitási helyzetet eredményez. Sok szálloda nem engedheti meg magának, hogy ezekkel az árakkal versenyezzen.

Érdemes tehát arra törekedni, hogy minél inkább limitálni tudjuk az ilyen portálokon keresztül történő foglalásokat, igyekeznünk kell minél több közvetlen, saját weboldalon át érkező foglalást szereznünk.

A Hotrest szolgáltatásai és innovatív megoldásai nagy segítséget jelentenek ilyen szempontból. A saját weboldalba épített foglalási motor ösztönzi a vendégeket, hogy közvetlen foglalásokat adjanak le.

A célközönség ismerete és ennek a tudásnak a kreatív és innovatív felhasználása

Végül fontos megjegyezni, hogy az internet minden évben telítettebbé válik a marketinges üzenetekkel, ami egyre nagyobb kihívást jelent a márka számára, hogy kitűnjön.

Alapvető fontosságú, hogy valóban kreatív kampányok megvalósítására összpontosítsunk, amely a megalapozott betekintésen és a célközönségünk pontos ismertségén alapul. Ismerjük meg minél alaposabban mind a meglévő, mind a  potenciális vendégeinket, és ezeket az ismereteket használjuk céltudatosan!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalismarketingtanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr3216214744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Keresőmarketing ügynökség, Chiptuning, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész, ielts felkészítő tanfolyam

keresőmarketing és chiptuning ielts vizsga felkészítő tanfolyam Budapesten székesfehérvári fogászat, fogorvos áruszállítás és költöztetés ausztriába

chiptuning és keresőmarketing ügynökség menedzserszűrés és foglalkozás egészégügyi vizsgálat

keresőmarketing, chiptuning Chiptuning, keresőmarketing ügynökség, áruszállítás Ausztiába, magán fogorvos Székesfehérvár, autóalkatrész

Használt autó, elektromos autó, gluténmentes étterem, pehelypárna és pehelypaplan

használt autó és elektromos autó használt autó, elektromos autó használt autó and elektromos autó használt autó gluténmentes étterem használt autó, elektromos pehelypárna és pehelypaplan elektromos autó és használt autó bp elektromos autó használt autóHasznált autó, elektromos